Bumerang - Yazarkafe

Bloguna "Facebook Begen Kutusu" Ekle-Blogger

Daha önce blogunuz için  facebook hayran sayfası oluşturmayı anlatmıştık.Eğer bir "facebook hayran sayfanız" yoksa ve oluşturmak istiyorsanız burayı tıklayın.Şimdi ise blogunuza gelen ziyaretçilerin, blog sayfanızdan ayrılmadan, sayfanızı facebook üzerinden beğenmesini sağlayacak olan "facebook beğen kutusunu" blogumuza nasıl ekleyeceğimizi anlatacağız;
1.Adım:Facebook hayran sayfası oluşturduktan sonra, facebook hesabımızla sayfamıza giriş yaptığımızda aşşağıdaki gibi bir pencere açılacak.(Facebook Zaman tünelinde bu linki bulamayan arakadaşlar, facebook hesaplarıyla giriş yaptıktan sonra burdan 2. adımda gösterdiğimiz, facebook beğen kutusu oluşturma sayfasına gidebilirler) Bu pencerede işaretlediğimiz; Adres çubuğunda bulunan facebook sayfamızın tam adresini kopyalayalım, ardındanşekildede gördüğünüz "beğen kutusu ekle"  butonuna tıklayalım
2.Adım:"beğen kutusu ekle" butonuna tıkladığımızda aşşağıdaki gibi bir pencere açılacak, bu pencerede;
Facebook PageURL:Blogun için oluşturduğun facebook sayfasının tam adresini yazıyoruzÖrnek:(http://www.facebook.com/pages/Blog-Okulu/270630239670726 ) 
Width:Blogumuzda görünecek olan begen kutusunun genişlik değeri
Height:Blogumuzda görünecek olan begen kutusunun yükseklik değeri
Color Scheme: Sayfa renginiz (light:açık dark:koyu).Burda blogunuzun rengi koyu ise dark,açık ise light seçeneğini seçiniz.
Border color: "Facebook begen" kutusunun dış çerçeve rengini belirtir.Html renk kodlarından blogunuzun renklerine uygun olan kodu bulup buraya yazın.(Örnek renk kodu: #B8A304)
Show faces,stream,show header:Seçeneklerinde de  şekilde  okla gösterdiğim yerlerin, beğen kutusunda hangilerinin görünmesini istiyorsanız, kutucukları işaretleyin.Ardından "Get Code" butonuna tıklayın
3.Adım:"GetCode" butonunu tıkladığımızda karşımıza aşşağıdaki gibi iki kodun bulunduuğu bir pencere açılacak.
Blogger hesabımızla giriş yapıp Kumanda Paneli>Tasarım>Html'yi Düzenle yolunu takibedip, Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretledikten sonra, Ctrl+F yardımıyla <body> kodunu aratıp buluyoruz.1 nolu penceredeki kodu kopyalayıp bulduğumuz <body> kodunun hemen altına yapıştırıp şablonumuzu kaydedelim.
2 nolu penceredeki kodumuzu kopyalıyoruz, Kumanda Paneli>Tasarım>Gadget Ekle>HTML/Javascript yolunu takibedip kopyaladığımız kodu açılan gadgetimizin içine yapıştırıyoruz.Ardından oluşturduğumuz yeni gadgetimizi görünmesini istediğimiz yere sürükleyip bırakıyoruz.Kaydedip çıkıyoruz.Artık blogumuzda "facebook begen kutusu" kullanıma hazır.
VİDEOLU ANLATIM:
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

37 yorum:

  1. bir yere kadar verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı teşekkür ederim ama şu body kodunu aratınca o kadar çok çıkyı ki acaba hangisi diye yanılgıya düştüm acaba bunu da resimli olarak veya başka bi şekilde anlaatsanız olmaz mı kaldı yine benim işlem

    YanıtlaSil
  2. Normalde <body> kodu birtane çıkıyor.Kodu olduğu gibi yazın.Ama birden fazla çıkıyor diyorsanız </head> kodundan sonraki ilk <body> kodunun altına yapıştırın

    YanıtlaSil
  3. Slm, ben bu beğen kutusu kodunu kendi html siteme eklemek istiyorum verilen kodları söylene yerlere yazıyorum ama sayfa görüntülenmiyo boş sayfa açılıyo. 2 nolu kodu tam olarak nereye yazmam gerekiyor? Dreamweaverda kendi yatpığım siteme koymak için.

    YanıtlaSil
  4. normalde web tasarımında html kodları <body>...</body>kodları arasına yazılır.sende 2 nolu kutudaki kodu, bu kodlar arasına yerleştir.
    Beğen kutusu web sayfanda görünüyor, fakat içi boş ise facebook URL adresini kontrol et, oda olmazsa facebook beğen kutusu ayarlarını kontrol et?

    YanıtlaSil
  5. Kontrol ettim hem de defalarca. 1 haftadır bununla uğraşıyorum ama bir türlü olmuyo. Facebook bana verdiği kodları aynen olması gereken yerlere yazıyorum ama sonuç hep aynı.

    YanıtlaSil
  6.  sitenin adresini verebilirmisin?

    YanıtlaSil
  7. bende hiç 
    yok ne yapacağım ?

    YanıtlaSil
  8. widget şablonlarını genişlet kutucuğunu işaretledinizmi?İşaretleyip arayın mutlaka çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  9. arkadas bır soru sormak ıstıyorum 

    YanıtlaSil
  10. ya admin adamlar blooggerde maç yayınlıyolar mesela oraya beğen kutuları ekliyolar  ve sayfaları hayran sayısı yükseliyo bende eklemye çalışıyom yapamıyom ansıl olcakk lütfen allah rızası için anlatt

    YanıtlaSil
  11. söylediğin şekilde binlerce eklenti var.Nasıl bir eklenti istediğini gösteren bir örnek verirsen,bloguna nasıl ekliyebileceğini sana mail ile göndereyim.

    YanıtlaSil
  12. zaman tünelinde bulamıyosinki sayfa beğen butonu ekleme yerini nerde o ara zaman tünelinde ? ?

    YanıtlaSil
  13.  Sayfa beğen butonu ekleme yerini bulamadıysanız burdan ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. body kodunu buldum lakın javascrıpt ın ıcınd ebaslık ıcerık yazıyor oray ıkıncı koduda yapıstırıyorum.lakın blogda sadece baslık cıkıyor begen butonuda cıkmıyor baska bı seyde cıkmıyor blogumda.acıl yardım

    YanıtlaSil
  15.  Nereye gatgeti buluyoruz ve htlmyibuluyoruz

    YanıtlaSil
  16. meraba, nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum.dediğiniz yolu takip ettim.en son gadget e koduda ekledim kaydettim fakat blogda görünmüyor.

    YanıtlaSil
  17. ya bulamadım yok lütfen yardımm

    YanıtlaSil
  18. bulamadım lütfen yardım et

    YanıtlaSil
  19.   kodu yok Kardeş ölebi kod çıkmıyor çıkıyor sadece acil yardım .. 

    YanıtlaSil
  20.   KARDEŞ kodu çıkyıor sadece öbür çıkmıyor

    YanıtlaSil
  21.  BURAYA tıklayın ilgili kutucuğu doldurun ve get code butonuna tıklayın karşınıza her iki kodda çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, detaylı anlatımınız için teşekkür ederim öncelikle. Ancak dediğiniz adımları bir bir uyguladığım halde blog sayfamda görünmüyor eklenti. Bana yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  23. sizin için facebook beğen kutusu ekle konulu yazımıza videolu anlatım ekledim

    YanıtlaSil
  24. Çok teşekkürler çok faydalı bir video olmuş. Ancak bana şöyle bir uyarı verdi 

    Düzgün bir şekilde oluşturulmadığından şablonunuz çözümlenemedi. Lütfen tüm XML öğelerinin düzgün biçimde kapatıldığından emin olun.
    XML hata iletisi: The reference to entity "appId" must end with the ';' delimiter.
    Error 500

    Problem nerede olmuş olabilir?

    YanıtlaSil
  25. html kodları içerisine yerleştirdiğiniz kodu yani kodundan önce yerleştirdiğiniz kodları tam olarak ve doğru yere yerleştirmediğinizde böyle bir uyarı verme ihtimali var.Videoyu dikkatlice izlerseniz sorunsuz olarak blogunuza uygulayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  26. kodu cıkmıo

    YanıtlaSil
  27. kodu cıkmıo

    YanıtlaSil
  28. hangi kod nerede çıkmıyor?

    YanıtlaSil
  29. KUMANDA PANELI NERDEEEE YARDIM LUTFEENNNN

    YanıtlaSil
  30. bloggera girdiğinde yazı yayınlamak için girdiğiniz atasarım,şablon gibi linklerin olduğu alan.Ekte resimle gönderdim

    YanıtlaSil
  31. kumanda paneli demek blogunun ayarlama yerı kayıt eklenen tasarım yerlesım vs bulunan yerın adı 

    YanıtlaSil
  32. bu gazete sitelerinde yada ntv gibi haber sitelerinde konu altlarında facebook da son paylaşılanlar eklentisi var onu ne şekilde yapabiliz...

    YanıtlaSil
  33. ayrıca bu facebook sosyal eklenti kodlarını blogger a eklerken hep bu hatayı alıyorum :((
    http://img62.imageshack.us/img62/525/51183694.jpg

    YanıtlaSil
  34. bu şekilde yapamayanlar ıframe kısmına tıklayıp orda çıkan kodu java script olarak bloglarına eklesinler çalışır.

    YanıtlaSil
  35. :( bu şekilde yaptım olması ve olmadığı gibi mobil üzerinde sayfam siyah beyaz oldu , sonra kodu kopyaladığım yerden sildim ama yinede mobil sayfam renklenmedi , bana yardım edebilir misin ? 

    YanıtlaSil
  36. Emegine saglık güzel paylaşım olmus 

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...