Bumerang - Yazarkafe

Blog Yayınlarınız Otomatik olarak Facebook Sayfanızda Yayınlansın-RSS Graffiti ile

Daha önce var olan facebook sayfanızda yada blogunuz için oluşturduğunuz facebook hayran sayfanızda, blogunuzda yazdığın yazıların  yayınlanmasının iki yolunu anlatacağız.(Blogunuz için bir facebook hayran sayfası opluşturmadıysanız eğer burdan oluşturabilirsiniz)
1-Blogunuza yada sitenize her yazı yazdığınızda amele gibi yazınızın linkini kopyalayıp facebook hesabınızla giriş yapıp facebook sayfanıza gelip kopyaladığınız linki paylaşmak.
2-"RSS Graffiti" yi kullanarak her yazı yazdığınızda yazılarınızın facebook sayfanızda da otomatik olarak yayınlanması yöntemi.
Amele işi olmayan ikinci yöntemi yani, RSS Graffiti ile blog yazılarınızın facebook sayfanızda otomatik olarak yaınlanması yöntemini alnlatacağız;
1.Adım:Facebbok kullanıcı adımız ve şifremizle facebook sayfamıza giriş yapıyoruz.Giriş yaptıktan sonra buraya tıklıyoruz.
2.Adım:Linke tıkladığımzda açılan pencerede RSS Graffiti uygulamasını Beğen butonuna tıklayarak beğeniyoruz.
3.Adım: Beğen butonuna tıkladıktan sonra Uygulamaya Git butonunu tıklıyoruz


4.Adım:Açılan pencerede "Click Her to authorize RSS Graffiti" butonuna tıklıyoruz.
5.Adım:RSS Graffiti uygulamasının facebook sayfamıza  erişim izni istiyor.aşşağıdaki resimde gördüğümüz gibi  İzin Ver butonuna tıklıyoruz.
6.Adım:Açılan sayfada;eğer facebook hesabımızda birden fazla sayfamız varsa blog yazılarımızın hangisinde yayınlanmasını istiyorsak onu seçiyoruz,ardından aşşağıdaki resimdeki 2 nolu Click to authorize butonuna tıklıyoruz.Eğer erişim için izin isterse tekrar karşımıza çıkan izin ver butonuna tıklıyoruz.
7.Adım:"Click to authorize" butonuna tıklayıp erişim için gerekli izinleri verdiğimizde karşımızda aşşağıdaki gibi bir pencere çıkıyor.Bu pencerede resimdede işaretlediğim  "Add Feed " yazan butonu tıklıyoruz
8.Adım:Add a new fee here butonunu tıkladığımnızda karşımıza çıkan pencerede bilgilerimizi aşşağıdaki gibi giriyoruz.  
Feed URL: Blogumuzun RSS besleme adresini yazıyoruz.http://blogokulu.blogspot.com/feeds/posts/default RSS besleme adrsinizi bilmiyorsanız http://siteadresiniz.com/feeds/posts/default şeklindedir.
Source Name:Blogunuza yazdığınız yazılarınFacebook Sayfanızda  başında görünecek olan başlığınızı buraya yazın.Ör:Ben blog adımı yazdım;BLOG OKULU
Source URL: Yazılarımızın yayınlanmasını istediğimiz sitemizin yada blogumuzun adresini buraya yazıyoruz.

 9.Adım: Eğer kaydettikten sonra aşşağıdaki gibi bir sayfa açılıyorsa işlemimiz başarılı olarak gerçekleşmiştir.Artık yayınlarımız facebook sayfamızda otomatik olarak yayınlanacaktır.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

18 yorum:

  1. Bu Yöntem Çok İyi Sayfanın ziyaretçi sayısı artıyo 

    YanıtlaSil
  2. Sorunsuz şekilde yaptım ama paylaşılan konuların burada geç yayınlanması normal mi ?

    YanıtlaSil
  3. Bazen geç,bazen ise anında yayınlanabiliyor,sonuç olarak blogunda yazdığın yazı  mutlaka yayınlanıyor.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler güzel oldu yanlız sitenin resimleri neden çıkmıyor

    YanıtlaSil
  5.  Bazı yazılarda çıkmıyor, ama genellikle yazınızın başına resim koyduysanız çıkıyor.

    YanıtlaSil
  6. ben doğru bir şekilde yaptım facebook profilime yollaması için. ama hala yollamadı :s

    YanıtlaSil
  7. yayınlar bazen hemen çıkmayabiliyor,eğer işlemleri doğru yaptıysanız biraz bekleyin,yazılarınız facebook sayfanızda yayınlanacaktır.

    YanıtlaSil
  8. MRB BEN SITEMDE BILG DAN VIDEOLAR YUKLEMEK ISTIOYORUM BLOG KONUMLA ILGII FAKAT 100 MB ILE SINIRLI OLDUGUNDAN 450 MB A CIKARTILAMSI ICIN YAPABILECEKLERIM KONUSUNDA YARDIM TALEP EDIYORUM

    YanıtlaSil
  9. bloggerin 100 mb ile sınırlı olduğu doğru, fakat bu 100 mb lik kotayı sınırsız gibi kullanabilirsiniz.videolarınızı önceyoutube yükleyin ve ardından aldığınız embed kodunu blogunuzda yayınlayın,böylellikle yayınladığınız video hiç yer kaplamamış olur.Resimler içinde size  imageshack adlı siteyi tavsiye ederim.Blogunuzdaki resimleri ve videoları başka yerde barındırarısanız 100mb lik kotayı doldurma imkanınız yok gibi bir şey olur.

    YanıtlaSil
  10. Bu yöntemi uzun zamandır kullanıyorum gerçekten çok faydasını gördüm ancak özellikle de tema değiştirdikten sonra resimler çıkmamaya başladı resimlerin çıkması için nasıl eklemem gerekiyor haberleri yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  11. bu yöntemde resimler otomatik olarak alınıyor zaten, herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.Facebook ayarlarınızı kontrol  etmenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  12. Yasin Taştan5 Mayıs 2012 18:45

    bilgi için teşekkürler 

    YanıtlaSil
  13. Yasin Taştan5 Mayıs 2012 18:46

    Yanlış rss sayfası yeni sürüm çıkmış

    YanıtlaSil
  14. rss graffiti güncellendi anlatımı güncellerseniz faydalı olcaktır
    emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  15.  uyarınız için teşekkürler, not aldım en kısa zamanda bu yazıyı güncelliyeceğim.

    YanıtlaSil
  16. Selam Kardeşim Birşey Söliyeceğim Ben Denedim Fakat Paylaşmıyor Ayarlar aYNI 

    YanıtlaSil
  17. eevetbende dsenedım beceremedım benzer anlatıma uygun degıl rss benım ıcın onemlı admin tesekkurler

    YanıtlaSil
  18. SIMDILIK YAPTIM HARIKA UYGULAMA KESINLIKLE YAPMALISINIZ TASARRUF 

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...