Bumerang - Yazarkafe

Blogger Öne Çıkan Yayın Gadeti Ekleme

Blogger öne çıkan yayın gadgeti anlatımına geçmeden önce bloggerin ilk çıktığı zamandan bugüne kadar kat ettiği mesafeye baktığımda, "vay be" diyorum kendi kendime :), zaman ilerledikçe teknoloji gelişiyor ve web ortamında yeni çıkan platformlarda çoğalıyor, bu platformların kullanılabilirliği ve ihtiyaçlara cevap verebilirliği bakımından incelediğimizde blogger zirvede gibi duruyor.Peki blogger bunu nasıl yapıyor? tabiki kendini yenileyerek ve ihtiyaçları tespit edip bunları en verimli ve kolay şekilde bloggerlerin kullanımına sunarak yapıyor.İşte bloggerde kesinlikle bir ihtiyaç olan öne çıkan yayın gadgeti blogger tarafından kullanıcılarına sunuldu.Uygulaması çok basit olan ve istediğiniz bir yazıyı seçerek başlık,açıklama ve resim de dahil olmak üzere bir yazınızı öne çıkan yayın olarak blogunuzda istediğiniz bir yerde görüntülemenize olanak sağlayan eklenti bloggerde yayınlandı.

Blogger Öne Çıkan Yayın Gadetini Blogunuza eklemek için:

1-Blogger Hesabınızla giriş yapın.
2-Yerleşim>Gadget Ekle yolunu takip edin.Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi.Gadget Ekle linkini blogunuzda blogger öne çıkan yayınları nerede göstermek istiyorsanız oradaki linke tıklayın, yada ekleme işlemi bittikten sonra istediğiniz alana sürükleyip bırakın.
3-Gadget Ekle Linkine tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.

Bu pencerede resimde gördüğünüz ve Blogger Öne Çıkan Yayın linkine yada okun olduğu yerdeki . işaretine tıklayın.
4-Öne Çıkan Yayın linkine tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
Bu penceredeki işlemleri resimde de gördüğünüz gibi 5 basamak halinde sizlere anlatmaya çalışalım.
1-Blogger Öne Çıkan Yayın gadgetinizin blogunuzda görünen başlık kısmını buradan giriyoruz.Örneğin Günün Yazısı,Ayın Tavsiyesi,Günün Yemeği,Bizden Bir Öneri veya Öne Çıkan Yayın gibi istediğinizi bu kısıma yazabilirsinz.
2-Blogger öne çıkan  yayın gadgetinde snippet kısmında iki seçenek görünüyor, yayın başlığını göster ve resmi göster,eğer bunların görünmesini istiyorsanız kutucukları işaretleyin, istemiyorsanız kutu içerisindeki işaretleri maus ile tıklayıp kaldırın.
3-Blogger Öne çıkan yayın gadgeti için göstermek istediğiniz yazıyı buradan seçiyoruz.Sağ tarafta yazı başlığını aratıp yada sol taraftaki etiketler kısmından bir etiket seçip bu etikete ait yazıların liste şeklinde 4 numara ile gösterdiğimiz kısımda açılmasını sağlayabilirsiniz.Size tavsiyem öne çıkan yayın olarak belirlemek istediğiniz yazının başlığını direk yazın ve aratın.
4-Blogger öne çıkan yayın gadgeti içerisinde görüntülemek istediğiniz yazı hangisi ise onu bir kere tıklayın.Tıkladığınızda arka tarafı resimdeki gibi hafif turuncu olacak (4 numara).
5-Blogger öne çıkan yayın gadgeti için yapmış olduğunuz seçim sağ tarafta ön izleme kısmında görünecektir, eğer öne çıkarmak istediğiniz yayın doğru ise 5 numarada gösterdiğimiz kaydet butonuna basın ve çıkın.
Artık blogger öne çıkan yayın gadgeti blogunuzda aşağıdaki gibi görünecektir.
Hayırlı olsun.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...