Bumerang - Yazarkafe

Blogger Forum Sayfası Ekleme

Blogunuza gelen ziyaretçileri blogunuza bağlayacak ve onların da konu açabilecekleri kendilerinden birşeyler yazabilecekleri blogger forum ekleme eklentisi ile sizleri tanıştırıp blogunuzu  daha zengin ve çeşitliliğin olduğu bir blog haline getireceğiz. Ziyaretçileriniz kendi aralarında tartışılacak konular açacak, yorumlar ve yazılar yazacak bu sayede blogunuza bağımlı bir topluluk oluşacak, kulağa hoş geliyor öyle değil mi? :) Bunu nasıl yapacağım? çok zor!!! ben kodlardan anlamıyorum,benim hiç bilgim yok diyen, okuması yazması olan herkes, bloguna forum ekleme ile ilgili yazdığımız bu yazıyı okuduğunda blogger bloguna forum eklemiş olacak, ekleyemeyen arkadaşlarada eğer isterler ise yardımcı olacağım.Anlatıma başlamadan önce blogger forum eklentisi nin nasıl göründüğüne bakmak isterseniz demo görünümden bakabilirsiniz.



Blogger aracılığıyla yapmış olduğunuz blogunuza yada sitenize forum sayfası ekleme:
1-Blogger hesabımızla giriş yapıyoruz.
2- Sayfalar butonuna tıklayıp yeni bir sayfa açıyoruz.
3-Yeni açtığımız sayfanın başlık kısmına FORUM diye yazıyoruz ve HTML modunu açıyoruz.
4- Nabble.com sitesine giriş yapıp gerekli bilgileri dolduruyoruz.
5-Kayıt işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştiği zaman aşşağıdaki gibi bir pencereyle karşılaşacaksınız.
6- Yukarıdaki resimde (5. maddede) kırmızıyla BLOG OKULU yazan yerin hemen üstünde SONRAKİ ADIMA GEÇ butonu bulunmakta, bu butona tıklıyoruz.Butona tıkladığımızda bir kod çıkıyor, bu kodu kopyalıyoruz.
7-Kopyaladığımız kodu 3. adımda açık bıraktığımız FORUM başlıklı sayfamıza HTML modundayken yapıştırıyoruz ve ardından buradaki YAYINLA butonuna tıklıyoruz.
8-Bloggerden oluşturduğumuz bloga forum sayfası eklemiş olduk böylece.Bundan sonra gelsin yorumlar.
Gördüğünüz gibi forum sayfanız artık blogunuzun içinde çıkıyor.Forum sayfanıza Ana Sayfadan Link vermeyi unutmayın Menülerin içine Forum diye yeni bir menü ekleyin ki ziyarteçileirniz Blogunuzda bir Forum sayfası olduğunu anlasınlar yada forum sayfanızı bulabilsinler.
Sorularınızı yorumlar kısmından sorabilirsiniz.Teşekkürler...
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...