Bumerang - Yazarkafe

Blogunzu Yedekleyin - Blog Nasıl Yedeklenir?

Altın Klasör Blogger Logosu SimgesiZaman zaman yaptığımız anlatımalarda şablonunuzun yedeğini alın diye yazıyoruz, aldığım yorum ve maillerde bir çok kişinin bunu nasıl yapılacağını sorması beni bu yazıyı yazmaya teşvik etti.Şablon yedeği alma ve blog içeriğinizin yedeğini (blogunuzu kopyalamayı) almayı sizlere anlatacağız.
Blogunuzun tamamını iki aşamada yedekliyebilirsiniz.Birinci Tasarım olarak blogunuzu yedekleme, ikincisi ise içerik olarak blogunuzu yedekleme.
Blogger Şablon (Tasarım) Yedekleme:Hepimiz blogumuzda widget ekliyerek yada html-css kodları ile oynuyarak bir çok değişiklik yapıyoruz.Zaman zaman eklediğimiz kodlarda yada ekleme yönteminde hata olduğunda blogumuz çalışmaz hale geliyor yada yamuk yumuk bir  blog ortaya çıkıyor.Birde şablonu kaydettikten sonra görünüme baktıysak eyvah yandık!!! işin yoksa eklediğin kodları bul ve sil, içinden çıkılmaz bir hal alıp iş çok zor bir hale geliyor, işte bu zor işi blog şablonu yedekleme ile çok kolay hale getireceğiz.Diyelim ki yeni bir eklenti eklediniz, kodlarda değişiklik yaptınız  eklenti çalışmadı yada kodlar bozuldu blog görünmez oldu iki tıkla yedeklediğiniz şablonu yüklüyerek eski görünümüne blogunuzu kavuşturabilirsiniz.Bilgisayardaki sistem geri yükleme gibi birşey.

Şimdi Videolu olarak şablon yedeklemeyi ve yüklemeyi sizlere anlatalım:
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

6 yorum:

  1. Teşekkürler,çok işime yaradı videolu anlatımınız.

    YanıtlaSil
  2. İşinize yaramasına sevindim:)

    YanıtlaSil
  3. Ya ben bişy sorucam konuyla alakası yok ama bu yazınızn içine adsense reklamlarını nasıl koyuyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  4. Videolu anlatımlarınız bizler için çok iyi oluyor.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim,levent bey.zamanla bu anlatımları arttıracağız inşallah.

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim. çok harika bilgiler bunlar. bende birtürlü içime sinen bir şablon bulamadım. aynı zamanda var olan şablonumun kodlarını değiştirdiğim için silinir diye korkuyordum. şimdi bunu kaydettim artık rahat rahat yeni şablon arayabilirim.

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...