Bumerang - Yazarkafe

Bloggere Powerpoint Ekleme ~ Blogger Sunu Ekleme

Ziyaretçilerimizden fatmanur yorumlar kısmında bloggere sunu ekleme konusunu anlatmamızı istemiş.Bizde onu kırmayarak en basit ve kolay bir yolla bloggera power point sunusu eklemeyi kısaca anlatalım.Blogger kullanıyorsanız mutlaka bir google hesabınız vardır, bizde başka sitelere üye olmadan ve basit bir şekilde bloggere power point ekleme~bloggere sunum ekleme işini de yine bir google ürünü olan google drive üzerinden size anlatmaya çalışalım.

Bloggere power point ekleme~blogger sunu nasıl eklenir ?

1-Google drive google hesabımızla giriş yapıyoruz.
2-Daha önceden hazırladığımız powerpoint sunusunu aşağıdaki resimde gördüğümüz numaraları takip ederek, power point sunusunu bloggera ekliyoruz.


3-Google drive da Dosyalar kısmına tıkladığımızda bir pencere açılacak ve bilgisayarımızdaki power point sunusunu burada seçip butonuna tıklayacağız.

4-Daha sonra ekranın sağ tarafında aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak, bu pencerede yüklendi-yükleme tamamlandı yazısını görene kadar bekleyin.

Yükleme işlemi tamamlanınca yukarıdaki şekilde çerçeve içerisine aldığımız linki tıklayın.
5-Linki tıkladığınızda aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi web ortamında google drive yüklemiş olduğunuz slayt açılacak.

Açılan slaytta yukarıdaki şekilde gördüğünüz 1 numaralı kısmı ardından 2 numara ile gösterdiğimiz Öğeyi Yerleştir Linkine tıklayın.
6-Öğeyi yerleştir linkine tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak ve bu pencerede power point sununuza ait iframe kodunu göreceksiniz.

Yukarıda 1 numara ile belirttiğimiz iframe kodunu kopyalayın ve tamam butonuna tıklayın.
7-Bloggere Powerpoint eklemek için blogger hesabınıza giriş yapın ve yeni bir yazı yayınlar gibi Yeni Yayın butonuna tıklayın.Açılan yeni yazı alanının HTML modunda olmasına dikkat edin ve HTML modundayken 6. adımda kopyaladığımız iframe kodunu buraya yapıştırın.

Gerekli açıklamaları,etiketleri ve başlığınızı yazdıktan sonra yazınızı yayınlayın.Artık power point sunumuzunu bloggere başarılı bir şekilde eklemiş oldunuz.


Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...