Bumerang - Yazarkafe

Blogger sabit sayfa oluşturma

Blogger sabit sayfalar yazı sayfalarından farklı olarak anasayfanızda ve arşiv sayfanızda görüntülenmeyen belirli sabit içeriği blogunuza eklemek için kullanılır.Hakkımda, iletişim, reklam gibi içerikleri sabit sayfalar için örnek verebiliriz.Normal yazı sayfalarından ne farkı var derseniz, yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi sabit sayfalar blogunuzun anasayfasında çıkmazlar ve arşivinize de eklenmezler.Bu sayfalara etiket ekleyemezsiniz.Bunun yanında 30 adet farklı sayfa oluşturabilirsiniz.
Eğer siz de blogunuzda bu türden yazılara yer vermek istiyorsanız sabit sayfalar ile bu işlemi tamamlayabilirsiniz.Peki blogger sabit sayfalar nasıl oluşturulur?
  • Blogger hesabımıza giriş yapıyoruz.
  • Sol taraftaki menüden sayfalar ı tıklıyoruz.
  • Açılan menüden  yeni sayfa butonunu tıklıyoruz.
blogger-sabit-sayfa-olusturma
Bu işlemleri tamamladığınız zaman alışık olduğunuz yazı editörünü göreceksiniz.Sayfanızda nasıl bir içerik olmasını istiyorsanız onu buraya yazın.İçerik ve başlık işlemini tamamladıysanız bir kaç ipucundan bahsetmek istiyorum.Şöyle ki :
Blog yazarları genellikle hakkımda, iletişim ve reklam gibi sabit sayfalarda okuyucuların yorum yapmasını istemeyiz.Eğer siz de sayfanızdaki içerik hakkında yorum yapılmasını engellemek istiyorsanız sağ tarafta seçenekler kısmını göreceksiniz.Tıkladığınız zaman okuyucu yorumlarına izin vermeyi buradan kapatabilirsiniz.
blogger-sabit-sayfa-ayarlari
Blogger sayfalar için henüz özel url oluşturma seçeneği yok.Peki sayfanız için özel url nasıl oluşturacaksınız?Blogger başlığa göre url nizi şekillendiriyor.Bu yüzden siz de sayfa url nizin nasıl olmasını istiyorsanız yazı başlığına ilk onu yazın ve yazıyı güncelleyin.Daha sonra sayfayı düzenleyerek başlığı istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
Örnek : Eğer “Poyraz Hakkında” diye sayfa oluşturmak istiyorsanız ilk olarak başlığa Hakkimda yazın.Url nizin …/p/hakkimda şeklinde olduğunu göreceksiniz.Daha sonra yazı başlığını değiştirerek bu sorunu da çözebilirsiniz.
Sayfanızı oluşturduktan sonra aldığınız url yi blogunuzun herhangi bir yerinde gösterebilirsiniz.

Yazar Hakkında:
Bu yazi; blogger ipuçlari, windows uygulamalari, SEO ve sosyal medya konularinda içerik üreten Poyraz sahin tarafindan yazilmistir. Yazarin diger yazilarini Ehl-i Blog’da okuyabilirsiniz.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...