Bumerang - Yazarkafe

Blogger Disqus Yorum Formu Ekleme

Bloggerin yorum formu çok sade bir şekilde tasarlanmış, gerçektende görüntü olarak da kötü ve kullanışsız olduğunu bir çok blogger arkadaş biliyor ve bunu kabul ediyor,bu yüzden yorum kutusu değiştirme ile ilgili bir çok eklenti ve kodlar geliştirilmiş durumda, blogger yorum kutularını birkaç eklenti ile güzelleştiren arkadaşlar var, biz size bu eklentileri değilde, dünyanın önde gelen sitelerinin ve türkiyede devleşmiş sitelerin kullandığı yorum formu olan disqus yorum formunu blogunuza nasıl ekliyebileceğinizi anlatacağız.
Blogger disqus yorum formu, okadar kullanışlı sade ve güzel ki insanın her daim yorum yapası geliyor:).Disqus,google,facebook,twitter,openid,yaho hesabınızla giriş yapıp yorum yapabileceğiniz ve bu yorum formunu kullanan sitelere de direkt olarak bu hesaplarla yorum yapabileceğiniz çok güzel bir yorum formu disquss.
Dünyanın önde gelen siteleri disqus yorum formunu kullanıyor dedik örnek olarak: CNN, The Telegraph,Time,NPR,The Next Web,Talking Points Memo,The Atlantic,Mlb.com,A.V club,IGN,People,Entertainment Weekly ve sayamayacağımız daha nice siteler.
Türkiyede de samanyolu haber,bir zamanlar bumerang ve ismini hatırlayamadığım bir çok sitede disqus yorum formu eklentisini gördüm.Bende blogu açtığım günden beri disqus yorum formunu kullanıyorum.Disqus Yorum Formunu Bloggera Eklemeyi adım adım resimli olarak anlatacağız.
1.adım:www.disqus.com adresine giriş yapıyoruz ve resimde gördüğümüz Get  this on your site butonuna tıklıyoruz.


2.adım:Butona tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir form çıkacak

Formda istenen gerekli bilgileri yazıyoruz ve ardından yukarıda resimle gösterdiğimiz Continue butonuna tıklıyoruz.Örnek olması açısından bir form doldurduk bunun için aşağıdaki müracaat formunu inceleyebilirsiniz.
3.adım:Continue butonuna tıkladığımızda, aşağıdaki gibi bir pencere açılacak bu pencerede okla gösterdiğimiz yerdeki blogger linkine tıklıyoruz.
4.adım:Blogger linkine tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
açılan pencerede 1 numaralı gösterdiğimiz yere tıklıyoruz.Tabi buraya tıklamadan önce blogger hesabımızla blogumuza giriş yapıp blogumuzun kullanıcı panelinin açık vziyette olması gerekiyor.
5.adım:-1 nolu butona tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
Bu işlemi gerçekleştirmeden önce blogunuzun yorum ayarlarından gömülü modunu seçip kaydetmeniz lazım,yoksa disqus yorum formu blogunuza uygulanamıyor.Blogunuzun Yorum ayarlarını yapabilmek için aşağıdaki resme bakın.
6.adım:Blogger Yorum ayarlarınızı da yaptıktan sonra 5.adımdaki widget ekle butonuna tıklıyoruz.Böylelikle disqus yorum formu blogumuza uygulanmış oldu.Aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi yaılarınızın sonunda yorum formunu göreceksiniz.Bu görünüm disqusun 2012 yılındaki yeni yorum formu görünümüdür.
7.adım:Blogumuzda var olan daha önceki yorumları disqus yorum formuna aktarmak için ve blogunuzun disqus yorum formu ile senkronizasyonu için yapmanız gereken birkaç işlem var.Resimde gördüğünüz numaraları takip edin ve imports comments blogger butonuna tıklayın.
imports comments blogger butonuna tıkladığınız zaman aşağıdaki gibi bir google hesapları penceresi açılacak ve sizden erişim izni isteyecek.
Aynı şekilde enable syncing butonuna da tıklayıp erişim izni veriyoruz.
8.adım:Erişim izinlerini verdikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkıyor.
Bu ekranda da okla gösterdiğimiz import butonuna tıklıyoruz.Senkronizasyon işlemi bu şekilde tamamlanmış oluyor.Blogger disqus yorum formu kullanıma hazır.Şimdide blogger disqus yorum formu ile ilgili birkaç ayardan bahsedelim.
Blogger disqus yorum formunun 2012 modeli yani yeni sürümü türkçeye çevrilebiliyor.Ben halen, klasik sürümü kullanıyorum.Sizde blogger disqus formunu türkçe yapmak ve klasik sürüme çevirmek isterseniz aşağıda resimde gördüğünüz settings kısmına tıklayıp ardından Enable Disqus 2012 features for your site kutucuğundaki işareti kaldırıyoruz.
Bu işareti kaldırdıktan sonra yine settings bölümündeyken aşağı kısımlarda dil seçimini de yapıyoruz.
dil seçiminide yaptıktan sonra ayarlar kısmında kayıt işlemini yapıyoruz(setting ekranının sonunda mavi renkli kaydet butonu mevcut).Kayıt Sonrası disqus yorum formu görüntümüz aşağıdaki gibi olacak(Klasik görünüm dediğimiz).
Eğer disqus yorum formuna avatar(kullanıcı resmi-iconu) eklemek isterseniz. Blogger disqus yorum formuna üyelik işleminiz tamamlandığında bir admin paneliniz olacak.Admin linkine tıklayıp edit profil linkine tıklıyoruz.
Edit profil linkine tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak, bu pencerede profile kısmında profil bilgilerimizi doldurup kaydedelim, ardından avatar kısmından da kendimize bir resim-icon ekliyelim.
Şimdilik blogger disqus yorum formu ile ilgili anlatacaklarımız bukadar.Aslında yapılabailecek bir çok ayarlama bu eşsiz yorum formunda mevcut, ama şimdilik bukadarıyla yetinelim.Sorularınız olursa yorumlar kısmından sorabilirsiniz.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

41 yorum:

  1. Türkçe seçmeme rağmen, yine ingilizce bende.

    YanıtlaSil
  2. şunu iyi anlamak lazım,disqus sitesi türkçeye çevrilmiyor,ingilizce olarak kalıyor,sitenize eklediğiniz yorum formu sadece türkçe olarak görünüyor.Blogunuzda disqus yorum formunun türkçe görünmesi içinde 8.adımda anlattığımız eski, yani klasik ara yüze geçip, aynı yerde dil seçimi yapmalısınız.

    YanıtlaSil
  3. zaferkarademirnet1 Kasım 2012 20:26

    uzun zamandır bunu arıyodum teşekkürler...
    acaba sayfanın altına inince açılan "BUNLARDA İLGINIZI ÇEKEBILIR" EKLENTİSİNİDE YAYINLAYABİLİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil
  4. bunlarda ilginizi çekebilir eklentisini daha önce anlatmıştım.Linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. carambacarambita3 Kasım 2012 20:02

    hepten blogger yorum formu da kayboldu

    YanıtlaSil
  6. sitede sadece bir widget olarak duruyor oda görüntülenmiyor bile :( 

    YanıtlaSil
  7. carambacarambita4 Kasım 2012 19:56

    yok mu bir fikir ???

    YanıtlaSil
  8. S.aleykum hocam. Yardımınıza ihtiyacım var. Benim blog sitem de sizinki ile aynı Template. http://www.niyalkurslari.com/
    Soracağım şu ki, "Read More" yazısını nasıl değiştire bilirim? sizde "devamını oku" olarak gösteriyor. HTML kodlar içerisinden değiştirmek gerek sanırım. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  9. şimdi ekledim bende bloguma 2012 versiyonunu çok şık gerçekten teşekkürler paylaşım için. 2012de de Türkçe seçeneği var bu arada. :)

    YanıtlaSil
  10. hayırlı olsun,yazıyı düzelttim,uyarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. BLOG OKULU hani sizde oyun04.com reklamı koymuşsunuz ya onu nasıl yapıorsunuz bende kendi siteme öle nasıl koyabilirimm  LÜTFEN YARDIMMMM

    YanıtlaSil
  12. ben yaptım ama olmadı nedense yerleşim kısmına geldi ama içinde kod yok sayfalarda yorum kutusu hala aynı

    YanıtlaSil
  13. ya lütfen cevap verirmsiniz ben resimdekileri harfi harfine yapıyorum ama sitemde göremiyorum hala bloggerin kendi yorum kutusu duruyor nasıl degişcek bir yardım edermsiniz ?

    YanıtlaSil
  14. 5.adımda dösterdiğim gibi yorum ayarlarınızı gömülü şeklinde ayarladınız mı?

    YanıtlaSil
  15. evet ayarladım Halen eski yorum balonu duruyor 

    YanıtlaSil
  16. evet gömülü orası ama sayfalarda halen yorum formu bloggerin kendi yorum kutusu

    YanıtlaSil
  17. ilginç? n.ş.a da yazılanları uygulayınca yorum formunun uygulanması gerekiyor.Tekrar yeniden deneyin bakalım.

    YanıtlaSil
  18. merhaba.emeğiniz için teşekkür ederim.2 adet bloğum var.yukarıdaki anlatımlarınızı uyguladım.1 bloğumda disqus çalıştı.fakat diğer blogta olmadı.yerleşim kısmında widget olarak duruyor sadece.üstelik gömülü yapmama rağmen.html şablonu olarak nasıl ekleyebiliriz.yada sorunu nasıl çözebiliriz.

    YanıtlaSil
  19. bir de sizin burdaki dısqus yorum formunu nasıl yapabiliriz.saygılar.

    YanıtlaSil
  20. eline emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.Yapamayan arkadaşlar benim sitede yapılmış olduğunu görebilirsiniz.
    http://sitefm-izmir.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. blogumuzu ziyaret ettiğiniz için biz teşekkür ederiz.sorunu çözmüşsünüz heralde? zaten yukarıda disqus yorum formunun nasıl eklenebileceğini anlattık hocam.

    YanıtlaSil
  22. benim bir sorum olucak ben disqus ekliyorum ama konularımın başında comments diye bir yazı çıkıyor bunu nasıl kaldırabilirim acaba

    YanıtlaSil
  23. bahsettiğiniz comments yazısı disqus eklenince çıkan bir yazı olmaması lazım.bu temanızla alakalı bir durum.Şablon kodları içerisinde comments yazısını bulup silmeniz gerekiyor yada yorum diye değiştirmelisiniz.Bu da temadan temaya farklılık gösterebiliyor.Ben size benim temadaki bahsettiğiniz yerdeki yorumların kodunu aşağıda örnek olarak vereyim ona bakıp, ona göre bir düzenleme yaparsınız.
    kod:
          Yorum1 Yorum Yorum 

    YanıtlaSil
  24. merhaba..
    özgün yazılarımın başka sitelerde yayınlandığını görüyorum. blogumdaki yazıların kopyalanmasını nasıl engellerim?
    blogunuzda aradım ama bulamadım, sanırım doğru kelimelerle aramıyorum.
    blog konusunda teknik bilgim sizler kadar değil malesef ama basit bir yolu varsa ve daha önce burada anlattıysanız en azından linkini vererek yardımcı olursanız çok sevinirim.konu biraz da acil malesef.
    şimdiden teşekkür ederim.. 

    YanıtlaSil
  25. ayvaliktansizlere10 Aralık 2012 23:02

    5 numaralı işleme geldiğimde 1 e basıyorum ancak hiç pencere açılmadığı gibi boş sayfa açılıyor. ne yapmalıyım bilemedim.

    YanıtlaSil
  26. Admin Ş u  Trol Sitem Nasıl Ve Goolgede Arama Motorlarında Nasıl Üst Sekmelere Çıkartabilirim 
    site: http://ttrolblog.blogspot.com/
    fan sayfası: http://www.facebook.com/pages/Trol-Blog/241707232610445

    YanıtlaSil
  27. internetten parakazanmak isteyenler yani satış ortaklığı yapmak isteyenler 


    http://goomassparakazanmakitii.blogspot.com

    YanıtlaSil
  28. Daha önce bloggerdan satın aldığım sitemde disqus kullanıyordum. Ancak dün akşam yanlışlıkla disqus widgetini kaldırdım. Disqus üzerinden tekrar yüklemeye çalıştığımda yukarıdaki makaleye göre 5. adıma göre widget ekle dediğimde hiçbir reaksiyon alamıyorum. Bloggerın standart yorum ayarlarında problem yok. Disqus blogger ile bağlantı kuramıyor ya da engelleniyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  29. Ben yapamadım ya widget diyorum hiç bir şey olmuyor, gömülüde yaptm yorumları

    YanıtlaSil
  30. MERHABA ADMİN BEN SİTEME SİZİNKİ GİBİ  KENAR ÇİZGİLER YAPMAK İSTİYORUM. ANA SAYFADAKİ KENAR TURUNCU ÇİZGİLER. YAYIN ÇİZGİLERİ NASIL YAPILIYOR. PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  31. Arkadaşım manava gelip 1 kilo et verirmisin? sorusuna benzemiş senin sorun. Şuan disqus yorum formunun bulunduğu alandasın ve burada bu konu ile ilgili yorum yazılıyor sen de diyosun ki arama motorunda üst seviyeye nasıl çıkarım? bu sorunun cevabını burada bulamazsın. googleda araştır seo optimizesi vs vs.. araştırmacı yönünüzü geliştirin biraz...

    YanıtlaSil
  32. YORUMLAR GÖMÜLÜ AMA OLMUYOR NEDEN

    YanıtlaSil
  33. widget ekle dediğimizde sayfaya yönlediriyor fakat kabul etmiyor bunu nasıl ayarlarız?

    YanıtlaSil
  34. Şu aralar Blogger ve Disgus arasında sorun var. Yardım istediğinizde size manuel olarak eklemeniz için kodlar atıyorlar. 

    YanıtlaSil
  35. selam  benim öğrenmek istediğim blogger yorumuna yapılan yorumları silmeden içeriğini 
    değiştirebilme  imkanı varmı?

    bloğum : http://westerndouble.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  36. gebze evden evden eve nakliyat11 Ocak 2013 01:52

    ilginiz için teşekkürler.http://www.arzunakliyat.com/gebze-evden-eve-nakliyat-gebze-nakliye.html

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...