Bumerang - Yazarkafe

Blogger Alan Adı-Blogger Domain Satın alma

Son bir aydır blogger alan adı satın alma işlemlerinde problem vardı.Blogger kullanıcıları alan adı satın almak istediklerinde çeşitli hata ve sorunlarla karşılaşıyorlardı.Bu konu ile ilgili bana mail atıp ne yapalım? diye soran arkadaşlar vardı,bende alan adı satın alıp çeşitli yöntemlerle bloglarını bu alan adlarına yönlendirebileceklerini,fakat blogger alan adı satın alma sorunu çözülene kadar beklemelerini tavsiye etmiştim.
Blogger alan adı satın alma problemi aşılmış durumda.Artık blogger alan adı satın almak isteyen arkadaşlar bu işlemi gerçekleştirebilirler.Blogger Alan Adı Satın Alma İşlemi için:
1-Blogger hesabımızla giriş yapıyoruz.
2-Aşağıdaki resimdeki gibi ayarlar sekmesine tıklıyoruz.
3-Ayarlar sekmesini tıkladığımızda Yayıncılık başlığı altında blogger alan adı satın almak için +Özel Alan adı Ekle linkine tıklıyoruz.
4-Özel alan adı ekle linkine tıkladığımızda yine yayıncılık başlığı altında aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
Bu pencerede resimde gösterdiğimiz yere satın almak istediğiniz blogger alan adını yazıyoruz.Örnek:bloggerozelalanadi gibi.Daha sonra yine resimde gösterdiğimiz com,net,org,info ve biz gibi uzantılardan birini seçip blogger alan adımıza bir uzantı seçiyoruz.Son olarak 3 numarayla gösterdiğimiz kullanılabilirliği denetle butonuna tıklıyoruz.
5-Kullanılabilirliği denetle butonuna tıkladığımızda eğer alan adı kullanılıyorsa size bir başka alan adı almanız tavsiye edilecek, kullanılmıyorsa aşağıdaki gibi bir pencereyle karşılacaksınız.
Burada kayıt işlemlerine devam et butonuna tıklıyoruz.
6-Bu aşamadan sonra sizden kişisel bilgileriniz adres vb. gibi şeylerin olduğu bir pencere açılacak bu penceredeki gerekli bilgileri dolduruyoruz.
gerekli bilgileri doldurduktan sonra en altta bulunan kabul ediyorum google checkouta git yazan butona tıklıyoruz.
butona tıkladığımızda bizi ödeme sayfasına yönlendirecek.10 ABD dolarını ödedikten sonra blogger alan adını bir yıllık satın satın almış oluyoruz.Alan adını satın aldığımızda blogspot uzantılı blogunuzda otomatik olarak bu alan adına yönlendiriliyor.Yani blogunuzun adresi www.bloggeralanadi.blogspot.com ise alan adi olarak www.bloggeralanadi.com adresiniz aldıysanız blogunuzu www.bloggeralanadi.blogspot.com adresinden ziyaret etmek isteyen biri otomatikmen www.bloggeralanadi.com adresine yönlendirecek.Blogger alan adı satın almayla ilgili sorularınız olursa yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

Alan adı satın aldıktan sonra bazı arkadaşlarda bağlantı çubuğunda www. yazmadan sitelerinin açılmadığını söyleyenler oldu.Yani örnek olarak http://blogokulu.org yazdığınızda site hata veriyor,http://www.blogokulu.org yazdığınızda site açılıyor.Bu sorunu çözmek için;
Ayarlar>Temel>Yayıncılık sekmesine geldiğinizde Düzenle Linkine tıklayın.
Linke tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.Bu pemcerede işaretlediğim kutucuğu seçip kaydet butonuna bastığınızda sorun çözülecektir.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

24 yorum:

  1. merhaba.bilgi çok iyi fakat ödeme bir defaya mahsus mu yada her ay 10 dolarmı.cevap yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Uyardığınız için teşekkürler.Yazı içeriisnide bu bilgiyi ekledim sizin sayenizde.Bir yıllık 10 dolar.Bir yılın sonunda uzatmak isterseniz tekrar 10 dolar verirsiniz.Eğer istersenizde 6. adımda verdiğimiz resimdeki bilgilerin devamındaKaydımı her yıl otomatik olarak yenile diye bir kutucuk var, o kutucuğu işaretlediğinizde her yıl kartınızdan 10 dolar kesilerek alan adınıza sahip olursunuz.

    YanıtlaSil
  3. Tek Parca Dizi izle13 Ekim 2012 23:26

    Ya Güvenilir Dimi Yapıcam Ama İçimde Korku Var Ya Birşey Olursa diye Şimdi İnternet'den baktım 10 dolar 18 Tl'ye geliyor kredi kartı yani sonuçtu int üzerinden alışveriş yapmış oluyorsunuz sizdemi böyle yaptınız yoksa bir hosting paketimi aldınız cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. blogger bildiğiniz gibi googlenin bir ürünü,ben de bu yöntemi kullanarak alan aadını satın aldım.Bu devirde herşeyi sorduğumuz ve herşeyimizi bilen, her evde, her cepte olan ve en iyi yazılım mühendislerini bünyesinde barındıran bizi hackliyene uçuk rakamlar (milyondolarlar) vereceğiz diyen google amcaya güvenmiyeceğizde kime güvenecez?:)

    YanıtlaSil
  5. Sitefm Izmir27 Ekim 2012 17:18

    selam.umarım herkese yardımcı olduğunuz gibi bana da yardım edebilirsin.Şimdiden teşekkür ederim.Benim sıkıntım ücret karşılığı yukarıdaki gibi bir site aldım fakat bir türlü buna blogspot sitemdeki gibi işlevler gerçekleştiremiyorum.Mesala sizin sitenizde paylaştığınız tema dan tutun diğer bütün o güzel paylaşımları ekleyemiyorum.Benim şimdi ücret karşılığı aldığım sitenin adresi sitefm.com fakat site adresi olarak https://sites.google.com/a/sitefm-izmir.com/site-fm çıkıyor.bana bu konuları düzeltebilmem konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  6. sites.google diye başlayan adres sizi sitenizin admin paneline götüren adresdir.http://www.izmir.com/ adresi ise sitenizin asıl adresidir.Siz hesabınızdan çıkış yaptıktan sonra tekrar site adresinizle sitenizi ziyaret edin.Bağlantı adresinde bir sıkıntı olmaması lazım.benim paylaştığım temalar ve eklentiler tamamen blogger için sadece sitene ekle kısmında bulunan saat kodları,sayaçlar v.b eklentileri sitenizin admin panelinde html kodları eklediğiniz kısımdan ekliyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. merhaba,benim alan adımın süresi doldu bunu nasıl uzatabilirim bilgi verebilirmisiniz.sitem kayboldu.

    YanıtlaSil
  8.  alan adı süresi dolduğunda gogole apps hesabınızla yada kayıt yaptığınız gmail hesabınızla giriş yapın,alan adı süresi dolduğunda mailinize uyarı gelecek gelen maili takip ederek süreyi uzatabilirsiniz.yada direkt olarak https://checkout.google.com adresine gidip Google Checkout hesabınızla oturum açıp ödemeyi yapın ve alan adınızı uzatın.

    YanıtlaSil
  9. Hüseyin Demirci13 Kasım 2012 12:01

    Benım kredi kartım yok başka yolla alınması mumkun değil mi?

    YanıtlaSil
  10. malesef, bir şekilde ödeme yapmanız gerekiyor buda kredikartı ile yapılabicek bir işlem.

    YanıtlaSil
  11. benim sorunum eğer tarayıcının otomatik www eklemesi olmuyorsa siteye www yazmadan girememek. mesela cultshop.org yazdığım zaman siteye giremiyorum. www koymam gerekiyor. bununla ilgili hem ismi aldığım yerden hem de blogger dan ayarları denildiği gibi yapmama karşın olumlu sonuç alamadım. bu konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim :) şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. benim sorunum blog adresime www yazmadan giremiyor olmam. eger tarayıcı otamik olarak www eklemiyorsa girmiyor siteye. gerekli ayarları yapmama karşın bu sorun devam ediyor. yardımcı olursanız sevinirim. blog adresim cultshop.org

    teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
  13. http://btubem.blogspot.com/

    KARDEŞ SİTE OLALIM MI

    YanıtlaSil
  14. Hocam az önce alan adı satın aldım hasanmetin.net olarak ancak blogger kumanda panelinde göremiyorum.Kumanda paneline nasıl gireceğim yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
  15. hocam selam az önce alan adı satın aldım ancak kullancı paneline erişemiyorum.Yayın yapmak için nerden girmem gerekli yardımcı olursan sevinirim 

    YanıtlaSil
  16. hocam ayrıca blogspot adı ile aldığım alan adı birbirinden farklı sorun olur mu ?

    YanıtlaSil
  17. google blogger diye yazıp aratın ve ordan girin,şifrenizi ve adresinizi doğru bir şekilde yazarak direkt kullanıcı panelinize girersiniz.

    YanıtlaSil
  18. bu konuda herhangi bir sorun olmaz,aynı olması gerekmiyor zaten.

    YanıtlaSil
  19. blogger kumande paneline ulaştım ancak yeni aldığım alan adı panelde yok alan adı google da arattığım da ise 

    YanıtlaSil
  20. Styleistico Tuğçe1 Ocak 2013 18:04

    Merhaba ben şunu sormak istiyorum. Blogspottan aldığım bir adresi, profesyonel olarak alınmış hazırlanmış com eklentili siteme yönlendirebiliyor muyum? Yanı blogspot uzantılı adresi, normal sahibi olduğum bir siteye yönlendirmek mümkün mü? Mümkün ise nasıl?

    YanıtlaSil
  21. teşekkür ederim saolun işime yaradı

    YanıtlaSil
  22. Kardeşim ben domaini alalı 2. gün oldu hala otomatik değişmedi. biraz araştırdım domain onaylama diye birşey var o gerekli mi ?

    YanıtlaSil
  23. İyi akşamlar.Ben az önce isim aldım fakat kart bilgilerini girdim sipariş ver dedim ve ödeme şekliniz yanlış gibi bişi dedi ben düzeltmeye çalışırken telefona bankadan mesaj geldi hesabınızdan 1.00 dolar çekildi diye niye çekildi nasıl düzelttebiliriM ? Yardımcı olursanız sevirim.

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...