Bumerang - Yazarkafe

Blogunuzda Kardeş Bloglardan Son Yazılar Görüntüleyin

Bugün anlatacağımız eklentiyi daha önce  resimli son yazılar eklentisi olarak anlatmıştık, şimdi ise bu eklentinin farklı bir amaca yönelik kullanımını anlatacağız.Sizin blogunuzda yayınladığınız sonyazılar gibi sevdiğiniz bir blogda yazılan son yazılarıda  blogunuzda resimli olarak yayınlayabileceksiniz.
1.Adım:Blogger hesabınızla giriş yaptıktan sonra burayı tıklıyoruz.
Açılan pencerede gösterim yapacağımız blogumuzu seçiyoruz ve ardından Gadgeti Yapılandır butonuna tıklıyoruz.
2.Adım:Gadgeti Yapılandır butonuna tıkladığımızda aşşağıdaki gibi bir pencere açılacak;
1 ve 2. madde zaten türkçe olarak yazılmıştır.
3-Pull Posts From:Burayı The Blogger Blog Bellow olarak seçiyoruz.
4-External Blogger URL(Needed only if you opt to display posts form another blog):Bu kutuya son yazılarını görüntülemek istediğiniz blogun adresini yazıyorsunuz.(Ör:http://blogokulu.blogspot.com)
5-Number of Posts to Display:5 Görüntülenecek yazı sayısını belirtir.
6-Maximum Length of the Post Title:Yazı Başlıklarının karakter sayısını belirtir
7-Snippet Style:Bu seçenekte üç şık bulunuyor1-No Snippet:Yazılarınızı sadece başlıkları görüntülenir.2-Summary Only:Yazıların sadece kısa özetleri görüntülenir.3-Summary and Thumbnail:Başlık+Kısa  Özet ve Resimli görünüm (Tavsiye edilen) 4-Thumbnail Only:Yazılarınızın Sadece resimleri görüntülenir.
8-Thumbnail Dimensions:Son yazılarda gösterilecek olan resimlerin boyutu.
9-Summary Length:Son yazılar eklentisindeki yazı özetlerinin karakter sayısını belirtir.(Metin uzunluğu)
10-Post Meta Style:Bu seçenekteki şıklarda Son yazılar eklentisindeki yazıların sonunda yorum,tarih,ve devamını oku gibi özellikleri ekleme seçenekleri bulunuyor.
11-Read More Text:Bu kutucuğa yazının devamını okumak için koyacağımız link yazısını yazıyoruz.Ör:Devamını Oku>> gibi.
12-Font:Yazı Tipi seçeneği
13-Font Size:Yazı tipi Boyutu
14-Extra Styling:Bu seçenekte son yazılar eklentisindeki yazılara ait resimlerin nerde duracağını belirliyoruz.Sırasıyla;Sol tarafta,Linkin altında sol tarafta,Sağda,Linkin altında sağ tarafta.gibi...
15-Border Colour:İki yazı arasındaki çizginin rengi.
16-Text Color:Son yazılar Eklentisi içerisinde bulunan özet yazıların rengini belirtir.
17-Link Color:Link renkleri.(Başlık,Devamını Oku,Yorumlar,Tarih)
18-Show Powered by Link:Burda iki seçenek vardır.Yes,No.Burda Yes'i seçersek Son yazılar eklentimizin sonunda bir link yer alacaktır.No'yu seçersek bu link görünmeyecektir.(No seçmenizi tavsiye ederim)
Kaydediyoruz ve widgeti blogumuzda görünmesini istediğimiz yere sürükleyip bırakıyoruz.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

2 yorum:

  1. Merhaba . bloga yeni şablon yükledik. yazı  yayınaldığımda yazının altında yorum sekmesi gözükmüyor. başlığa tıklayıp ayzıya gittiğimiz zaman yorum seçeneği gözüküyor buna bi çare bulabilirmisiniz. http://komancilerveapaciler.blogspot.com/ adres bu..

    YanıtlaSil
  2. Normalde blogger Kumanda Paneli>Ayarlar>Yorumlar yolunu takip edip Göster/Gizle seçeneklerinden Gösteri seçip kaydedip çıkınca görünmesi lazım.Ama bunu yaptığında olmuyorsa şablonun üzerinde oynama yapman gerek, bu yüzden temayı indirdiğin adresi verirsen yada temanın dosyasını (.xml uzantılı) mail ile bana gönderirsen,kodlar içerisine bir göz atıp istediğin gibi  düzenleyip tekrar sana gönderebilirim.

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...