Bumerang - Yazarkafe

Kredi Notu Hakkında Merak Edilenler

Kredi notu çok sayıda kişiyi yakından ilgilendiriyor olmasına karşın halen hakkında tüm detayların bilindiğinden söz edemeyiz. Bu nedenle en çok merak edilen konuları sizlerle paylaşacağız. Öncelikle kredi notu nedir sorusundan başlayalım. Kredi notu çeşitli bileşenlerin oranlanması ile elde edilen bir puan türüdür. Bu puanın belirlenmesinde kullanılan parametrelere bağlı olarak çeşitli dönemlerde kredi notu yenilenir.

Kredi Notunda Belirleyici Olan Unsurlar Neler?

Kredi notunuzun belirlenmesinde en önemli parametrenin kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlıklarınız olduğunu belirtebiliriz. Hatta toplam kredi notunuzu %35'i kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlıklarınız doğrultusunda belirlenir. Bunun genellikle kişinin maddi durumu ile yakından ilgili olduğu düşünülür. Ancak gelir durumu gayet iyi düzeyde olmasına karşın kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlıkları düzenli olmayan kişiler de bulunuyor. Elbette bu kişilerin de kredi notu düşük oluyor. Dolayısıyla kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlığı sadece geliyor durumu ile ilgili değildir.

Mevcut borç durumunuzda yine %35 oranında kredi notunuzu belirleyen bir unsurdur. Gelir durumunuz yüksek olsa dahi halihazırda çekmiş olduğunuz bir ya da birkaç kredi bulunuyorsa kredi notunuz bundan olumsuz etkilenecek ve düşecektir. Bankalar böyle bir durumda, 2. Kredi talebinde bulunmanız halinde gelir durumunuza bakar. Şayet geliriniz her 2 krediyi de ödemek için yeterli ise kredi başvurunuz olumlu yanıtlanır.

Kredi notunu etkileyen bir diğer unsur kredi kullanım yoğunluğunuzdur. Kredi kullanım yoğunluğu %10 oranında kredi notunu etkiler. Eğer çok sık kredi kullanıyorsanız kredi notunuz düşecektir. Aynı zamanda yeni kredi almış olmanız da %11 oranında kredi notunu etkileyen bir unsurdur. Geriye kalan %9 ise diğer faktörler olarak özetlenebilir.

Kredi notu ve hesaplama işlemleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Findeks internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu sitede kredi notunuzu yükseltmek için neler yapabileceğiniz ya da hangi unsurların kredi notunu düşürdüğü gibi sorularınıza da yanıt bulabilirsiniz. Bu sayede çok sayıda kişi gibi siz de kredi başvurusunda bulunmadan önce basit değişiklikler yaparak ya da önlemler alarak kredi notunuzun biraz daha yükselmesini sağlayabilirsiniz
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...