Bumerang - Yazarkafe

Oyun Sitesi Tanıtımı


ARABA YARIŞI
Araba yarışı: Arabaların bir hedefe yâda süreye göre birincilik için yaptıkları yarışmaya verilen genel isimdir. Araba yarışında birinci olabilmek için bazı şeylere dikkat etmekte büyük fayda vardır.
Araba yarışında ve araba oyunları nda başarılı olabilmek için yapılması gerekenler:
• Beceri
• Hız
• Aracı tanımak
• Risk almak
Araba erkeklerin en sevdiği oyuncağıdır. Doğuşundan itibaren araba duyulan hayranlık zamanla gerçek araba üzerine de yansımaktadır. Ülkemizde arabaya verilen değer ve araba satışları bu nedenle çok büyük ilgi görmektedir.
Arabaya duyulan ilgi zamanla başka konularında ilgi görmesini sağlamıştır. Tüm dünyada yapılan araba yarışları uygun koşullarda kişiler tarafından da yapılmaktadır. Araba yarışı üzerine oyunlar da arabaya ve araba yarışlarına gösterilen merakın ve ilginin bir sonucudur diyebiliriz. Araba yarışı oyunları genellikle araba sesleri ile desteklenmektedir. Bunun yanı sıra herkesin ilgisi ve alakasına göre çeşitli görünümde ve özellikte araba seçmeniz mümkündür bu oyunlarda. Araba yarışları genellikle beceri oyunları arasında gösterilmektedir. Araba yarışı oyunlarında genellikle nasıl oynandığına gazın ve frenin ne olduğuna dair komutlar açıklama kısmında veya oyun içerisinde kullanıcıya aktarılmaktadır. Bazı araba yarışı oyununda bilgisayarın yönettiği diğer araçları geçmeniz gerekirken bazılarında ise süreyle yarışmalar düzenlenmektedir. Kurulumlu oyun dediğimiz oyunlarda genellikle araba yarışı yapmadan önce antrenman turu denilen olayı başarı ile geçmek zorundasınızdır. Sitemiz üzerinde bulunan araba yarışı oyunları sitemizde yer alan ve oynanan en çok oyunlardandır.

Winx oyunları
Winx oyunlarına konu olan Winx’in bir hikâyesi bulunmaktadır. İtalyan animasyon dizisi olan Winx kısa sürede tüm dünyada gösterime girmiş ve büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. Iginio Straffi tarafından oluşturulan çizgi dizi ilk gösterimini bundan tam 8 yıl önce gerçekleştirmiştir.
İlk gösteriminden sonra da sürekli olarak kendini geliştirmiş hem animasyon hem de alt yapıda içerdiği mesajlar sayesinde birçok kişi tarafından takdir edilmiştir.
Winx’in kısa sürede başarısı pek çok konuyada yansımıştır. Winx ürünlerinin üretilmeye başlandığı ve marka değeri taşıdığı günlerde winx oyunlarında yapılmaya başlanmıştır.
En çok bilinen Winx ürünleri
• Winx konulu kırtasiye ürünleri: Winx daha çok ilkokul-ortaokul seviyesine hitap ettiği için pek çok kırtasiye ürününde yerini almıştır. Winx silgisi, Winx kalemliği ve çantası gibi.
Winx oyunu: Piyasada gerçek zamanlı olmak üzere pek çok flash tabanlı Winx oyunu bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bilgisayara kurulum yapılan Winx oyunları D&R gibi mağazalarda satılmaktadır.
• Winx teknolojik aletleri: Winx teknolojide de yerini almıştır, Winx baskılı bilgisayarlar ve flash diskler satılmaktadır.

Winx oyunları binlerce kişiye hitap eder, genellikle oynaması kolay ve anlaşılırdır. Teknoloji ürünleri teknoloji meraklıları olan özelliklere bayanlara ithafen üretilmiştir. Kırtasiye ürünleri ise öğrencilerin hayatına renk katmak için raflarda yerini almıştır.
Sitemiz üzerinde yer alan tüm Winx oyunlarının açıklaması ve oynanma biçimi oyun içerisinde verilmiştir. Kolay ve anlaşılır yapılarının yanı sıra insana görsel şölen de yaşatmaktadırlar.

Yemek oyunları
Yemek oyunları flash oyun sektöründe en çok oynanan oyunlar arasındadır.
Ülkemizde yemek oyunları ile alakalı yapılan aramalar şu şekilde sıralanmaktadır:

1. Yemek oyunları
2. Yemek oyunları indir
3. Yemek oyunları nasıl oynanır?
4. Yemek oyunları 3d
5. Yemek oyunları 2012
6. Yemek oyunları 2013
7. Yemek oyunları skor
8. Puanlı yemek oyunları
9. Yemek oyunları beceri oyunları
10. Yemek oyunları basit
11. Yemek oyunları en güzelleri
Yemek oyunları ile alakalı aramalar bu şekilde devam etmektedir. Ülkemizde yemek denilince genellikle bayanlar akla gelir ancak en bilinen aşçılarda erkeklerdir. Bu nedenle yemek oyunları sadece bayanlara yönelik değil herkese açık olan oyunlardır. Genellikle beceri isteyen bu oyunlar büyük ilgi görmektedirler. Bunun yanı sıra yemek oyunu denilince akla güzel yemek oyunu gelmektedir. Ülkemizde en çok aranan kelimeler arasında yer alan oyunları kelimesinin en önemli kategorilerinden birini oluşturmaktadır. Yemek oyunları ile diğer oyunlar arasında fersah fersah fark yoktur ancak yine de yemek oyunları sadece yemek üzerine olan verilen addır. Sadece yemek üzerine yapılan oyunlara verilen bu isimle arama yaptığınızda karşınıza binlerce oyun çıkmaktadır. Google gibi internet için çözümler üreten bir firmanın Flash arama özelliği olmasa da genellikle oyunlara ulaşmak kolay ve hızlıdır. Oyunların bazılarında görsel efekt kullanılırken bazılarında kullanılmaz bunun yanı sıra bazı oyunlarda ses bulunmaktadır. Bazı yemek yapma oyunları nda bulunan bu ses genellikle sizi oyuna teşvik etmek amacıyla kullanılmaktadır. Ancak siz yine de oyunları sessiz oynamayı tercih edebilir ve oyun menüsünden sesini kapatabilirsiniz.
Kamyon oyunları
Kamyon oyunları genellikle araba yarışları üzerine kurgulanmış oyunlardır. Ancak araba oyunları ile bazı farkları bulunmaktadır. Bu farklar oyunun amacını etkileyecek türden olmasa da oyunun kalitesini ve yönergesini değiştiren ayrıntılardır.
Kamyon oyunları ile araba oyunları arasındaki farklar:
Kamyon oyunları genellikle daha beceri isteyen oyunlardır, çünkü kamyonlar arabaya göre daha hantal yapıdadırlar. Kamyon oyunları oynanda dikkat etmeniz gerekenlerden ilki aracı yolda tutmayı başarmaktadır. Bazı kamyon oyunlarında yük taşımacılığı yaparken bazı kamyon oyunlarında ise diğer kamyonlar ile yarış yapabilirsiniz. Flash oyunlarda Flashın son sürümü ile birlikte kendini geliştirmiş ve neredeyse gerçek oyunlar kadar kaliteli olmayı başarmıştır.
Kamyon oyunlarında seçim yapma şansınız daha azdır, araba oyunlarında genellikle 10-20 arası araba bulunurken kamyon oyunlarında bu sayı 3-5 arasına kadar düşmektedir. Bunun nedeni ise kamyonların çeşitliliğinin azlığı ve arabaya göre olan çizim zorluğudur.
Kamyon oyununda genellikle birinci olmak için yarış yaparsınız ancak bu sanıldığı kadar kolay değildir. İlk olarak oyuna aşina olmanız ve tuşları iyi kullanarak kamyonu iyi yönlendirmeniz gerekmektedir.
Kamyon yarışlarında birinci olabilmek için ilk olarak sahayı yani yarış yapılan pisti tanımanız gerekmektedir. Bunun için antrenman turları atabilirsiniz. Antrenman turlarında pisti tanımanın yanı sıra aracın hızlanma şekillerine ve yolda durma sınırlarını iyice öğrenmeniz gerekmektedir. Bununla birlikte kendinizi geliştirebilir ve yarışlarda iyi dereceler alabilirsiniz. Genellikle Flash kamyon oyunları ücretsiz olarak oynanmaktadır.
PAYLAŞ

BLOG OKULU

Merhabalar, 2012 yılından beri editörlüğünü yaptığım blogokulu.org sitesinde blogger kullanıcıları için gerekli olan bir çok bilgiyi bulabilrsiniz.Blogger temaları,blogger eklentileri ve blogger dersleri ile blog yazarlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Disqus Yorumları
    Facebook Yorumları

1 yorum:

  1. Güzel siteler zaten arabayarislari.gen.tr yi takip ediyorum

    YanıtlaSil

Belirtmek istediğiniz farklı konular varsa Burdan Yazabilrisiniz...